HABERLER

Yürekli’ den Rektör Prof. Dr. Tümay’a ziyaret


23 Ekim 2021

Ova Yayınları ve adanapost genel yayın yönetmeni Mehmet Yürekli, yaptığı açıklamasında, “Yürekli’ den Rektör Prof. Dr. Tümay’a ziyaret’ ettik, dedi.

İşte o açıklamanın detayları :

Yürekli’ den Rektör Prof. Dr. Tümay’a ziyaret

5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu'nun 100. Yıl Etkinlikleri Koordinatörü Mehmet Yürekli, ATÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay'ı ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Mehmet Yürekli, etkinlikler hakkında Tümay'a bilgi verdi.

Tümay, “ATÜ Adana Kent Kitaplığı Adana, Çukurova hatta Akdeniz olan her türlü yazılı, görsel ve işitsel bilgi kaynaklarından faydalanılabilir. Kitaplık, Çukurova bölgesi ile ilgili araştırma yapmak isteyenler için bir başvuru kaynağı oldu” dedi.

Mehmet Yürekli ise Tümay'a desteklerinden ötürü teşekkür ederek, ATÜ Adana Kent Kitaplığı’ndan istifade ettik bu konuda desteklerinden dolayı Dokümantasyon Daire Başkanı Ahmet Karataş’a çok teşekkür ederiz, dedi.

 “Adana’nın Kurtuluşunun 100. Yılı Anısına; Milli Mücadele Seçkisi" kitabı hazırladıklarını söyledi. Mehmet Yürekli, Ahmet Karataş ve Mehmet Emin Arıcı tarafından hazırlanan Kitap,  Şiir, Yazı, Fotoğraf ve Belgelerden oluşacak.

Adana’nın Fransız işgali, Anavatana katılması ve 5 Ocak 1922 ilk Kurtuluş Bayramının kutlanması ile başlayan kitapta, ilk kez ortaya çıkacak olan bilgi ve belgeler yer alacak.

Anılan kitap, 100. Yıl Anısına ilgili Adanalılara dağıtılacaktır..” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Yürekli, “Adana'nın Kurtuluşu'nun 100. Yıl Etkinlikleri” kataloğunu Rektör Tümay'a takdim etti.