HABERLER

Mustafa Yürekli: "Heykel, Akif'in ruhunu rahatsız eder.. "


24 Haziran 2021

Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Derneği Başkanı Mustafa Yürekli, "Akif'in heykelini yapıp ruhunu rahatsız edenleri kınıyorum.. " diyerek tepki gösterdi.

Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Derneği Başkanı Mustafa Yürekli, "Akif'in heykelini yapıp ruhunu rahatsız edenleri kınıyorum.. " diyerek tepki gösterdi.

necip-fazil.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki "100. Yılında İstiklal Marşı Sergisi"nin açılış programına katıldı  ve bir konuşma yaptı. Sergiyle ilgili haberlerin görselinde İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un bal mumundan heykeli dikkat çekiyordu. Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Derneği Başkanı, belgeselci ve şair Mustafa Yürekli, "Akif'in heykelini yapıp ruhunu rahatsız edenleri kınıyorum.. " diyerek tepki gösterdi.

cahit-zarifoglu.jpg

Mustafa Yürekli, "Modern Batı sanatının en kötü taklitlerini yapmayı maharet sananlar, statükoya bağlı görünmek ve Batıcı sanat iktidarına şirin görünmek için üstatlarımızın bal mumumdan heykelini yapmaktadır. Daha önce Yedi Güzel Adam Müzesi’nde sergilenen Necip Fazıl Kısakürek, Cahit Zarifoğlu, M.Akif İnan, Erdem Bayazıt ve Rasim Özdenören’in balmumundan heykellerini yaptılar. Şimdi de İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un balmumundan heykelini yaptılar." dedi.

m-akif-inan.jpg

"Ruhunu şad edemiyorsun, bari rahatsız etme. " diyen Yürekli, Cumhurbaşkanımıza hitap ederek  "Başkan Erdoğan, üstatlarımızı bu rahatsız edici durumdan kurtarmalı, bu ucubeleri bir an önce ortadan kaldırtmalıdır."  dedi.

rasim-ozdenoren-001.jpg

Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Derneği Başkanı Mustafa Yürekli, "Plastik sanatlar bu ülkede oldukça düşük düzeyde algılanıp üretilmektedir. Bu taklitçi, ezik ve özenti sanat, sadece çürüme göstergesi olabilir." dedi.

adanapost.com